Creëer sfeervolle tuinen met de juiste kabel voor tuinverlichting

Tuinverlichting speelt een cruciale rol in het creëren van een magische en sfeervolle buitenruimte. Of je nu een klein terras hebt of een uitgestrekte tuin, de juiste verlichting kan je buitenruimte ’s avonds omtoveren tot een betoverende plek waar je graag tijd doorbrengt. Het zorgvuldig plaatsen van verlichting benadrukt niet alleen de mooiste elementen van je tuin, maar zorgt ook voor een uitnodigende en veilige omgeving.

Eén van de belangrijkste elementen bij het realiseren van een prachtig verlicht tuinproject is de keuze van de juiste kabel om de verlichting aan te sluiten. Niet alle kabels zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, en het is essentieel om een kabel te kiezen die duurzaam, weerbestendig en veilig is.

Waarom is een geschikte kabel zo belangrijk?

  1. Weerbestendigheid: Tuinkabels moeten bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden, van regen en sneeuw tot intense zonneschijn. Een hoogwaardige kabel is UV-bestendig en waterdicht, waardoor hij lang meegaat en veilig blijft, ongeacht het weer.
  2. Duurzaamheid: Tuinkabels worden vaak begraven of weggewerkt onder grind en bestrating. Ze moeten daarom robuust genoeg zijn om niet beschadigd te raken.
  3. Veiligheid: Veiligheid staat voorop bij elke elektrische installatie. Een geschikte tuinkabel heeft een goede isolatie om kortsluiting en elektrische schokken te voorkomen. Het kiezen van de juiste kabel zorgt ervoor dat de verlichting veilig kan worden aangesloten en langdurig betrouwbaar blijft werken.

Onze aanbeveling

Voor tuinverlichtingsprojecten raden wij de EXVB-tuinverlichtingskabel aan. Deze kabel is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en biedt de perfecte combinatie van duurzaamheid, weerbestendigheid en veiligheid. Deze kabel kan eenvoudig worden ingegraven of onder terrasplanken worden gelegd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade of slijtage.

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij je tuinverlichtingsprojecten. Met de juiste kabel leg je de basis voor een prachtig verlichte tuin waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Kenmerken

  • Max. geleidertemperatuur: 90°C (250C gedurende kortsluiting van max. 5 sec)
  • Min. temperatuur gedurende de installatie: +5°C
  • Min. buigstraal: 12xD (D= buitendiameter van de kabel)
  • Brandgedrag volgens:
    EN 60332-1-2 Eca
    EN 50575 DoP op aanvraag
    NBN C30-004 F1