Hoe installeer je een verdeelkast 50% sneller?

Naast je dagelijkse administratieve taken, vergt het installeren van elektrische kasten veel tijd. De introductie van de kamrail in de jaren 80, die kon worden bevestigd via het traditionele XB (‘Biconnect’)-systeem, vereenvoudigde de bekabeling al. Toch blijft het nog steeds een uitdaging voor installateurs om de verbindingen goed vast te zetten en hun productiviteit te verhogen op de werf.

Schneider Electric pakt deze twee probleem aan met het systeem Resi9 XE. Dit plug-in systeem omvat gepatenteerde verdeelmodules die het installatieproces versnellen ten opzichte van traditionele kamsystemen. Tegelijkertijd zorgt het voor een betere aansluiting van de XE-apparaten op de verdeelmodules. Ook de bekabeling verloopt efficiënter. Zo bestaat er bijvoorbeeld een module waarmee de voeding vanuit een horizontale distributiemodule naar een ander modulair apparaat kan plaatsvinden, bijvoorbeeld een 30mA differentieelschakelaar.

Voor elk netwerk een systeem
Schneider Electric bracht het systeem Resi9 XE in 2021 op de markt. In eerste instantie omvatte dit gamma alleen 2P-apparaten. Maar sinds oktober 2023 werd het gamma uitgebreid met 3P- en 4P-apparaten, waardoor het systeem nu een complete oplossing biedt voor zowel renovatie als nieuwbouwprojecten.

2X snellere installatie
Dankzij het plug-in systeem kunnen de XE-apparaten met één klik bevestigd worden op de XE-verdeelmodule. Dit resulteert in een halvering van de installatietijd en een verhoging in je productiviteit en comfort als installateur. De XE-verdeelmodule waarop je de automaten en de differentieelschakelaars vastklikt, klik je op zijn beurt op de DIN-rail van de Schneider Electric-kasten.

Verhoogde bescherming
De innovatieve verdeelmodule, met zijn gepatenteerd ontwerp, zorgt niet alleen voor een snellere installatie, maar biedt je ook extra bescherming. Het systeem is namelijk beveiligd tegen vingeraanraking (IPxxB) en voorkomt daardoor dat je contact kunt maken met onderdelen onder spanning. Bovendien is de kans op foutieve of losse aansluitingen ook lager doordat de XE-apparaten direct op de verdeelmodule worden ingeklikt.

Meer flexibiliteit
Het plug-in ontwerp biedt niet alleen de mogelijkheid om ruimte te creëren voor toekomstige evoluties, maar het vereenvoudigt ook het doorvoeren van last-minute aanpassingen in de elektrische kast. Het biedt de mogelijkheid om op één verdeelmodule alle automaten eenvoudigweg te mengen: 2P, 3P en 4P, een ongezien gebruiksgemak.

Ook voorbekabeld
Om nog sneller een installatie op te leveren die conform is met het AREI, biedt Schneider Electric je ook voorbekabelde kasten met het systeem Resi9 XE aan. Zo ga je nog efficiënter én vol vertrouwen te werk in je residentiële projecten.