Lampenverbod 2023: vind het juiste alternatief met de nieuwe LEDVANCE Lamp Finder

De EU Commissie heeft in haar EU-verordening inzake Ecodesign 2019/2020 (Single Lighting Regulation, SLR) strenge eisen vastgesteld ten aanzien van ecologisch ontwerp voor lichtbronnen. In het voorjaar van 2022 heeft zij ook de EU-ROHS-RICHTLIJN 2011/65/EU herzien en de in bijlage III omschreven uitzonderingen voor kwik in lichtbronnen verder beperkt. Als gevolg van deze wettelijke maatregelen mogen de volgende lampen binnenkort in de hele EU niet meer in de handel worden gebracht:

  • Lineaire T5- en T8-fluorescentielampen vanaf 25 augustus 2023
  • Halogeenlampen (G4, GY6.35, G9) vanaf 1 september 2023

De overstap van verouderde T5/T8 TL-buizen, CFLni compacte fluorescentielampen en halogeenpennen naar innovatieve LED alternatieven in bestaande verlichtingssystemen verloopt echter niet altijd als een eenvoudige retrofit – de plaatselijke omstandigheden verschillen te veel.

De Lamp Finder geeft u antwoorden. Voer gewoon de gegevens van uw traditionele lamp in en wij geven u alternatieve LED-oplossingen voor uw installatie. Als er geen geschikte LED lamp beschikbaar is, kunt u alternatieve LED armaturen vinden in onze online productcatalogus.

Ga naar de Lamp FinderĀ