Rijden we morgen allemaal elektrisch?

Bij Hager maken we ons in elk geval klaar voor de elektrische transitie. Een laadpaal thuis of elders plaatsen heeft namelijk ook een impact op de elektrische installatie.

Witty start is ontworpen voor residentieel gebruik, zonder communicatiefunctie. De laadpaal is uitgerust met een laadpunt van 4 tot 22 kW, waarmee één voertuig kan opgeladen worden. Witty share is een communicerende laadpaal die de facturatiemogelijkheid biedt. Deze laadpaal heeft één laadpunt, maar kan rug aan rug geïnstalleerd worden. De witty share voldoet aan de norm ISO 15-118, wat het opladen van voertuigen vergemakkelijkt (Plug & Charge). Dit communicatieprotocol brengt een bi-directionele communicatie tot stand tussen het laadstation en het aangesloten voertuig. Hierdoor kan het laadstation het aangesloten voertuig en de gebruiker herkennen en toestemming geven om te laden.

Het OCPP (Open Charge Point Protocol) is gestandaardiseerd en garandeert de vertrouwelijkheid en authenticiteit van de transacties tussen het laadstation en de betalingsoperator. De 6mA DC-aardlekbeveiliging is geïntegreerd en het toestel is al 2.01 Json-proof. Hager start gratis jouw eerste project met communicerende laadpalen op.

Info: www.hager.be